Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Oxfam Wereldwinkel Herentals overhandigt boek 'Kantelen!' aan enkele Herentalse politici

Oxfam rr
Oxfam Wereldwinkel Herentals overhandigde vandaag na het verkiezingsdebat over sociale aangelegenheden het boek Kantelen aan enkele politici die opkomen bij de gemeenteraadsverkiezingen o.a. :  gewezen burgemeester Jan Bertels (Vooruit), Christiaan Mertens (Groen) en Bart Michiels (cd&vPLUS).  
 
Het boek Kantelen! is geschreven door Eva Smets, directeur van Oxfam België. Het boek geeft recepten voor een Belgische donuteconomie, een economie die ongelijkheid inperkt en respect heeft voor de planetaire grenzen. In haar boek toont Eva Smets aan dat een nieuwe, rechtvaardige aanpak van onze economie, klimaat en sociale zorg niet alleen broodnodig is, maar ook binnen handbereik ligt.  
 
"In het verkiezingsdebat kwamen thema’s als mobiliteit, toegankelijkheid en sociale woningen aan bod. Aandacht voor zorg en sociale economie is ook één van de recepten van de donut-economie, die welzijn centraal stelt", zegt Els Vrindts, Oxfam Wereldwinkel Herentals.   "Vanuit Oxfam Wereldwinkel Herentals hopen we dat het boek de politici kan inspireren om in Herentals verder te bouwen aan een beleid dat ongelijkheid vermindert en zorg draagt voor mensen."
 
 
Oxfam rr

Deel dit artikel